Christian Radich fikk baugthruster hos Trosvik


Foto: Christian Radich/Fullriggeren Sørlandet

– Vi er veldig stolte over å ha vært partner for installasjon av baugthruster på ærverdige Christian Radich. Vårt mål har hele veien vært å tilfredsstille den flotte fullriggerens behov for en thrusterløsning, uten å påvirke fart og seilegenskaper, sier daglig leder Marius Øverland i Trosvik Engineering AS.

Målet var å tilfredsstille behovet for et baugthruster uten å påvirke Christian Radichs fart og seileegenskaper, sier Marius Øverland i Trosvik Engineering.

S/S Christian Radich er en 72,5 meter lang tremastet fullrigger som ble bygget og levert av Framnæs Mekaniske Værksted i Sandefjord i 1937.

– Trosvik Engineering har utført engineeringsjobben rundt installasjonen av den nye baugthrusteren og laget produksjonstegninger for innfestning samt profil av thrusteren i skroget, forteller Marius Øverland.

– Selve baugthrusteren er levert av Kongsberg Maritime, mens vår samarbeidspartner Horten Skipsreparasjoner, har utført installasjonsarbeidet i dokk. Trosvik Engineering har bidratt med sin erfaring og kunnskap gjennom hele prosjektet. Et godt samarbeid mellom partnerne underveis, har bidratt til et så optimalt resultat som jeg vel tror er mulig, sier Øverland.

Vi gratulerer Christian Radich med en vellykket installasjon av baugthruster og håper den tilfredsstiller skipets behov uten å påvirke fart og seilegenskaper på en så flott en tremastet fullrigger.

Vil du følge med på våre nyheter og prosjekter?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Påmelding Nyhetsbrev

"*" obligatorisk felt